opwarmenmagnetrongezond opwarmenmagnetrongezond

De beste in gezonde maaltijden 🧡 | In heel Nederland bezorgd 🚗 | Beoordeeld met een 4,9 uit 5 ⭐️

De beste in gezonde maaltijden 🧡
In heel Nederland bezorgd 🚗
Beoordeeld met een 4,9 uit 5 ⭐

Verwarmen in de magnetron is super (on)gezond?!

Opwarmen in de magnetron wordt nog vaak als ongezond beschouwd, een opmerking die regelmatig op onze sociale media te vinden is. Het is tijd om hier uitgebreid antwoord op te geven.

  • Schadelijke straling? Nope! De microgolven in een magnetron zijn niet schadelijk en verdwijnen zodra je de magnetron uitzet.
  • Maakt de omvang van wat je erin stopt uit? Ja! Hoe kleiner, hoe sneller het warm wordt, en bovendien wordt de warmte beter verdeeld.
  • Verlies van voedingsstoffen? Ja, maar dit is heel normaal. Zo gaat er niet meer verloren dan wanneer je het opwarmt in de pan. Heel goed om te weten!
  • En nog een leuk feitje: de magnetron verbruikt meer energie dan een gasfornuis, maar omdat de bereidingstijd van voeding in de magnetron vaak een stuk korter is, kost dat uiteindelijk toch het minste energie.

Conclusie?

De magnetron is een topper in de keuken, zolang je maar weet wat je doet.

En nog een leuk feitje: de magnetron verbruikt meer energie dan een gasfornuis, maar omdat de bereidingstijd van voedsel in de magnetron vaak veel korter is, kost dat uiteindelijk toch het minste energie.

Natuurlijk kun je de maaltijden ook opwarmen in de oven, pan of airfryer, maar voor degenen die twijfels hebben over de magnetron, hoop ik hiermee wat opheldering te bieden.

Nu we dat ook weer weten, nodig ik je uit om een kijkje te nemen op ons nieuwe weekmenu. Meer dan 50 nieuwe gerechten die allemaal supergezond zijn, ook nog na het opwarmen in de magnetron. 😉
De groe(n)te!
Piet

Bekijk hier ons weekmenu

Dit artikel delen?

Ook interessant: