De beste in gezonde maaltijden 🧡 | In heel Nederland bezorgd 🚗 | Beoordeeld met een 4,9 uit 5 ⭐️

De beste in gezonde maaltijden 🧡
In heel Nederland bezorgd 🚗
Beoordeeld met een 4,9 uit 5 ⭐

Recept: koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood

Nederlanders staan bekend als fanatieke broodeters; het product is haast niet weg te denken uit het dagelijks dieet. Voor wie koolhydraatarm wilt eten, kan dit dan ook een struikelblok zijn. Maar niet getreurd, wij hebben een geweldig recept voor koolhydraatarm brood. Koolhydraatarm brood kan hartstikke lekker en vooral voedzaam zijn. Echter, bij ThuysVers zijn we wel van mening dat je dit zelf moet bakken. Dat is namelijk écht het allerlekkerst. Daarom gaan we in dit blogartikel samen met jou een koolhydraatarm brood bakken dat ongeveer 4 gram koolhydraten per sneetje bevat! Je bent er anderhalf uur mee bezig.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

Ingrediënten koolhydraatarm brood

  • 75 g zonnebloempitten fijngemalen
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 6 eieren
  • 75 g lijnzaad
  • 100 g sesamzaad
  • 75 g koolhydraatarme roomboter ongezouten
  • 2 tl bakpoeder
  • 1,5 tl zout

Instructies
 

Bereidingswijze koolhydraatarm brood

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Maal de zonnebloempitten in een keukenmachine tot een fijn meel.
  • Smelt de roomboter zachtjes in een steelpannetje op laag vuur.
  • Doe het zonnebloempittenmeel in de keukenmachine en meng dit samen met de gesmolten roomboter en de overige ingrediënten tot een egaal beslag.
  • Vet een bakvorm van ongeveer 28 centimeter licht in met een beetje roomboter of olijfolie.
  • Giet het beslag in de vorm en strijk het eventueel glad met een spatel.
  • Bak het brood in de oven gedurende 40 minuten tot het een mooie, goudbruine kleur krijgt.
  • Dek het daarna af met aluminiumfolie en laat het nog eens 40 minuten doorgaren op 100 graden Celsius. Dit helpt om te voorkomen dat het brood te donker wordt of aanbrandt.
  • Haal het brood na het bakken meteen uit de vorm om te voorkomen dat het vochtig wordt aan de onderkant.
  • Geniet van een heerlijk sneetje koolhydraatarm brood!
Trefwoord Brood, Koolhydraatarm

Waarom is dit koolhydraatarme brood perfect voor een koolhydraatarme levensstijl?

  • Weinig koolhydraten: met slechts 4,5 gram koolhydraten per sneetje is dit de ideale keuze voor wie op zijn koolhydraatinname let. In “normaal” brood zitten daarentegen veel koolhydraten.
  • Verzadigend: de ingrediënten van dit koolhydraatarme brood zijn ontzettend voedzaam. Dat zorgt ervoor dat je langer vol zit, en je automatisch minder snel naar de koektrommel grijpt!

Tips voor bij het bakken van koolhydraatarm brood

  • Verpak het in aluminiumfolie of bewaar het in een broodzak. Het brood dan tot een week goed! Invriezen kan natuurlijk ook, dan kun je het nog langer bewaren.
  • Wij vinden dit brood het lekkerst met een dikke plak kaas!

Met dit koolhydraatarm brood recept kun je eenvoudig genieten van een lekker sneetje brood, zonder dat het ten koste gaat van jouw koolhydraatarme leefstijl.
Heb jij even geen tijd of zin om zelf te koken, maar wil je tóch graag koolhydraatarm eten? Neem dan gerust een kijkje op ons koolhydraatarme weekmenu, waar je kunt kiezen tussen meer dan 20 verschillende koolhydraatarme gerechten. Het menu bekijk je door hier te klikken.

Dit recept delen?

Andere koolhydraatarme recepten: